Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008



Τραπεζίτες, πολιτικοί, ΜΜΕ με βαρύγδουπες δηλώσεις και έκτακτες συνδέσεις με διεθνή χρηματιστήρια μας φόβισαν για τον κίνδυνο πτώσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος (πτώση που προκάλεσε το ίδιο το σύστημα). Αποτέλεσμα να σπεύσουν οι κυβερνώντες και να ενισχύσουν τις τράπεζες με χρήματα των φορολογούμενων, δηλαδή αυτών που είναι ήδη χρεωμένοι με δάνεια και πιστωτικές κάρτες στις τράπεζες. Έτσι και στην Ελλάδα ο σεμνός και ταπεινός κ. Καραμανλής με αίσθημα ευθύνης δέσμευσε 28 δις. ευρώ σε περίπτωση που μια Ελληνική τράπεζα χρεοκοπήσει. Επειδή όμως οι τράπεζες που δανείζουν με τα υψηλότερα επιτόκια στην Ευρωζώνη την ίδια στιγμή που τοκίζουν τις καταθέσεις μας με τα χαμηλότερα δε γίνεται να πέσουν έξω, καλά θα κάνει ο κ. Καραμανλής τα χρήματα αυτά να τα καταβάλει στα ασφαλιστικά μας ταμεία που οδηγούνται κυριολεκτικά στη χρεοκοπία.

21 σχόλια:

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Δώστε και σώστε χριστιανοί
άπορους τραπεζίτες
δεν το ΄θελαν που μιά ζωή
σας γδέρναν, οι αλήτες.....

barel είπε...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΡΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ...τι θα δούμε ακόμη ρε Φάνη.

gpapoul είπε...

να ακούσουμε τώρα τι επιχείρημα θα έχουν στις εξαγγελίες παπανδρέου, που εσπευδαν να πουν ότι "δεν υπάρχουν λεφτα"...

barel είπε...

Ελα μου ντε. Τελικά όλα είναι θέμα πρωτεραιοτήτων.

Ανώνυμος είπε...

Σωστος!!!

akanthos είπε...

Γιά σου barel
Σου είχα στείλει ένα mail,για να σε ενημερώσω αν θέλεις να στείλεις σκίτσα σου στους σφήκες.Δεν ξέρω αν τό πήρες.Αν τηέλεις πάντως ενημερωσέ με
Ακανθος

faraona είπε...

Nα βοηθησουμε καλε ολοι μαζι...που να υπογραψυμε για τους καημενους?
βρε ουστ.

φιλια και καληνυχτες

barel είπε...

Ήξερα οτι έχουμε τηλεοπτική δημοκρατία. Μετά και απο τα τελευταία γεγονότα είμαι σίγουρος οτι έχουμε και τραπεζική. Τηλεοπτικό-τραπεζική δημοκρατία.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Παρακαλώ,λίγο ΣΕΒασμό στην...ανάπτυξη.

VAD είπε...

Φαντάζεσαι Βγενόπουλο,Κωστόπουλο,Λάτση κλπ,με το χερι απλωμένο στην Ομόνοια;
-Για το ...παντεσπάνι μου,καλέ κυρία...

barel είπε...

KYΠwalking και vad καλωσήρθατε. Με τα σχολιά σας μου δώσατε δύο πολύ ωραίες ιδέες για επόμενα σκίτσα. Ευχαριστώ

Roadartist είπε...

Αυτό με τα ασφαλιστικά ταμεία πονάει..ειδικά αν δεις πόσο νέοι έχουνε κάποιοι συνταξιοδοτηθεί.. καλά για εμάς άστο..
Να κάνουμε μια μεγάλη συναυλία για τους τραπεζίτες όπως π.χ. έγινε για τα δάση..να τους βοηθήσουμε μωρέ κ αυτούς..κρίμα είναι...

barel είπε...

roadartist
Μάλλον πρέπει να γίνουμε και εμείς τραπεζίτες για να πάρουμε σύνταξη φίλη μου.

Eclipse είπε...

εγώ πάντως τύπωσα λαχνούς για την ενίσχυσή τους. αγοράστε όλοι μήπως και τους σώσουμε...

Meropi είπε...

Το θέμα Barel μου είναι ότι όταν χρεωκοπήσει μια Τράπεζα χάνει ο κοσμάκης τα ωραία λεφτουδάκια του, γι' αυτό είμαι υπέρ της εγγύησης από το Κράτος. Όχι για να ωφεληθούν οι Τραπεζίτες.

barel είπε...

meropi
Σύμφωνώ οτι το χρηματοπιστωτικό σύστημα πρέπει να το εκφράζει η σταθερότητα και η ασφάλεια. Αλλά να μη ξεχνάμε οτι η ασύδοτη δανειοδοσία των ξένων τραπεζών και η περαιτέρω ασφάλιση αυτών χωρίς και πάλι εγγυήσεις δημιούργησε τα λεγόμενα τοξικά προιόντα που οδήγησε στο κλείσιμο τις μεγάλες τράπεζες. Απο την απληστία του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Πρέπει όμως να καταλάβουμε οτι οι τράπεζες είναι Α.Ε πράγμα που σημαίνει πως όταν χρεοκοπούνε οι τραπεζίτες δεν χάνουν ούτε μια δραχμή ή μάλλον ούτε ένα ευρώ. Οι τύποι δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να εξυγειάνουν τους οργανισμούς τους γιατί αυτό θα μετέφερε το κόστος στις δικές τους τσέπες.Ξαφνικά μια μέρα δήλωσαν χρεοκοπία χωρίς κανένα προηγούμενο σημάδι. Έτσι πολύ έξυπνα χρεοκοπούν τις τράπεζες μετακυλείοντας τη χασούρα που προκάλεσαν στο κράτος και άρα στο φορολογούμενο.

Με λίγα λόγια τα κέρδη ιδιωτικά και τα χρέη δημόσια. Όταν όμως πρόκειται για κάποιον που απο δάνειο 2000 ευρώ και την συσσώρευση των επιτοκίων χάνει το σπίτι του και μένει όλη η οικογενειά του στους δρόμους τότε οι τράπεζες δείνουν το σκληροτερό τους πρόσωπο.

Ας πληρώσει κάποιος απο αυτούς τους τραπεζίτες κάποιο μέρος της κρίσης και ας ενισχύσει και το κράτος στην τελική εδώ που φθάσαμε. Αυτοί όχι μόνο δε χάσανε αλλά πηγαίναν και σε τσακούζι. Το κράτος τους δανείζει χρήματα και σε δύο χρόνια αυτοί τα αποπληρώνουν με αποτέλεσμα να ανακτούν το σύνολο των μετοχών τους και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Για τα ασφαλιστικά μας ταμεία που χρεοκοπούν πραγματικά κανείς δε φωνάζει κανένας πρωθυπουργός δε μάζεψε 28 δις ευρώ. Αυτά δεν είναι χρήματα?

Άρα Μερόπη μου εδώ που φθάσαμε να εγγυηθεί το κράτος αλλά ας πάει φυλακή και κάποιο golden boy η ας βάλει και κάποιος τραπεζίτης το χέρι στην τσέπη. Τι μας διδάσκουν τότε για αποτεσματοκεντρικές πολιτικές και πράσινα άλογα. Έπεσες κύριε έξω θα πληρώσεις.Φιλιά και ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσες να διαφωνησουμε.

KΑΡΜΕΝ είπε...

Όπως είπε και ο Παπανδρέου, όλα είναι θέμα πολίτικης βούλησης και επιλογών. Εμείς δεν επιλέγουμε την ολιγαρχία, αλλά την ανάπτυξη για το λαό! Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλή δύναμη στην συνέχεια!

KitsosMitsos είπε...

Ναι, τα παιδάκια χάσανε τα μπόνους τους και τώρα κοιτάνε να τα αρπάξουνε από αλλού...

barel είπε...

apapi
όντως τα πάντα είναι θέμα πρωτεραιοτήτων και επιλογών. Άλλος θέλει λεφτά για Βατοπέδια και άλλος το 5+2% για την παιδεία και την έρευνα αντίστοιχα.

kitsosmitsos
Αυτοί οι αλαζόνες traders αφού βρίσκουν και τα κάνουν καλά να πάθουμε, στο χέρι μας είναι να αντιδρούμε στην παρακμή.

dyosmaraki είπε...

Επί τέλους βρήκα έναν άνθρωπο να αποκαλεί Τραπεζίτες και όχι Τραπεζικά στελέχη αυτούς που οδήγησαν τις τράπεζες στην πτώχευση.

Ταμείο θα χρειαστεί (στο εξωτερικό) για τους απολυμένους Τραπεζοϋπαλλήλους που σε τελική ανάλυση δεν εφταιγαν σε τίποτα. Εκείνοι που έκαναν τα jacuzzi ΔΕΝ ήταν Τραπεζικά στελέχη μα Τραπεζικοί μέτοχοι!!!

Την ίδια στιγμή λοιπόν που ενισχύονται ΚΑΙ στην Ελλάδα οι Τραπεζίτες, δεν ισχύει το ίδιο και για τους Τραπεζοϋπαλλήλους. Ενώ είχαν κερδίσει δικαστήριο για μεγαλύτερες αυξήσεις στους μισθούς τους (μιλώ για εργαζόμενους με μηνιαίες αποδοχές 700-1000 Ευρώ το μήνα) οι διοικήσεις των Τραπεζών έκαναν αγωγή για να ακυρωθεί η απόφαση δικαστηρίου η οποία δικαίωνε τους εργαζόμενους. Αυτό όμως κανένα ΜΜΕ δεν το πρόβαλλε.....

Καλώς σε βρήκα Barel

barel είπε...

dyosmaraki
Ίσως τη δεκαετία του 50 και του 60 ο τραπεζικός υπάλληλος να ήταν ένα απο τα καλά επαγγέλματα σήμερα όμως οι συνθήκες εργασίας σε συνάρτηση με τους μισθούς δημιουργούν το χειρότερο εργασιακό συνδειασμό για τους υπαλλήλους. Καμία σχέση οι σκληρά εργαζόμενοι τραπεζικοί υπάλληλοι με τους τραπεζίτες.Καλως ηρθες στην σκιτσοπαρέα μας και ελπίζω να τα λέμε συχνά.