Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008



Ο Θόδωρος ο Ρουσόπουλος είναι κλασική περίπτωση ανθρώπου που υπέστη αυτό που χαρακτηριστικά λέει ο Κάρλ Μάρξ η ύλη διαφθείρει. Μετριοπαθής ως χαρακτήρας και άνθρωπος με πολλά προσόντα είχε την τύχη να βρεθεί πολύ κοντά στην εξουσία. Τόσο κοντά που δεν κατάλαβε πότε έγινε ο ίδιος ανυπόστατο κομμάτι ενός σκληρού πυρήνα διακυβέρνησης. Αυτό που όμως δεν κατάλαβε είναι ότι η εξουσία λειτουργεί ως τζάκι. Όσο πιο κοντά το πλησιάζεις τόσο πιο πολύ καίγεσαι και όσο απομακρύνεσαι τόσο πιο πολύ κρυώνεις. Δυστυχώς για τον ίδιο ο κ. Ρουσόπουλος αυτή τη στιγμή βρίσκεται μέσα στο τζάκι και είναι έτοιμος να μάθει ένα ακόμα μάθημα της πολιτικής ότι ουδείς αναντικατάστατος

16 σχόλια:

VAD είπε...

Σαν πήρα έναν κατήφορο.....
άιντε Ρούσσα παπαδιά....
(απόσπασμα από παραδοσιακό τραγούδι),
αφιερωμένο στο Ρουσσόπουλο και στους παπάδες του!

gpapoul είπε...

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, για έναν άνθρωπο που συγκέντρωσε, τόση πολύ εξουσία επάνω του, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα…

barel είπε...

vad
Εδώ ταιριάζει και το μαύρη είναι η ωύχτα στα βουνά μαύρη και στα λαγκάδια έτσι όπως τα έκανε η Ρούσσα παπαδιά.

gpapoul
Ο Ρουσόπουλος για κάποιους αποτέλεσε τον εκπρόσωπο του κεντρώου χώρου για τη Ν.Δ λόγο και των αριστερών καταβολών του. Δυστυχώς αντί να αλλάξει αυτός τη Ν.Δ τον άλλαξε αυτή όπως ήταν και αναμενόμενο και τον μετέτρεψε σε όργανο της συντήρησης και των αντιδραστικών πολιτικών.

NdN είπε...

Ο Ρουσόπουλος άσχετα αν μας είναι συμπαθής ή αντιπαθής δεν παύει να έκανε πολύ καλά τη δουλειά που του έδωσαν. Γνώμη μου είναι ότι επικοινωνιακά γλίτωσε πολλάκις την κυβέρνηση.

Βέβαια και αυτός δεν κατάφερε να αντισταθεί στην κουτάλα με το μέλι και ήταν αναμενόμενο. Οσο πιο λίγα έχεις κάνει στη ζωή σου τόσο πιο εξαρτημένος από το χρημα και την εξουσία γίνεσαι.

Εριξα ματιά σε πολλά σκίτσα σου. Είσαι πολύ καλός!! Θα τα λέμε!

Καλό βράδυ!

barel είπε...

ndn
Σε ευχαριστώ για τα σχολιά σου όσον αφορά τα σκίτσα και προσυπογράφω όσα είπες για τον σεμνό και ταπεινό Θόδωρο. Θα τα λέμε

faraona είπε...

Αχ ο Ρουσσοπουλος!!!!
Πισω μου σ εχω σατανα...


καλημερα

barel είπε...

ε όχι και σατανάς ο Θόδωρος faraona μου. Τόσους παπάδες είχε τριγύρω του...αγγελούδι είναι

busy bee είπε...

"Σώπα όπου νά`ναι θα
σημάνουν οι καμπάνες"!!
Πάμε πάλι....

eirini είπε...

Barel τα σκίτσα σου είναι φοβερά!!! Ειλικρινά μου άρεσαν πάρα πολύ! Υποψήφιος διδάκτωρ και σκιτσογράφος παράλληλα... πολύ όμορφος συνδυασμός. Μπράβο Barel!
Αχ!...μην σχολιάσω για τον Ρουσόπουλο... αρκετά συγχίστηκα χθες βράδυ! Τόσο θράσος;!!!
Καλησπέρα! θα ξαναπεράσω!

barel είπε...

busybee
Για ποιον χτυπαέι η καμπάνα τελικά. Η απάντηση σε λίγες ώρες. Όσο για εμάς τους υπόλοιπους οι καμπάνες σημαίνουν κάθε μέρα.

eirini
Όντως ας μη σχολιάσουμε για το γιο του ταχυδρόμου που το πάει το γράμμα για τα καλά. Ευαριστώ για τα καλά σου λόγια και να τα λέμε συχνά.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Εγώ δεν ξέρω αν ο Ρουσόπουλος ήταν γιος ταχυδρόμου, σίγουρα πάντως ξέρω ότι ήταν κομματικός σουλτάνος, με σηκωμένο το φρύδι και ύφος βαρύ και ασήκωτο. Όπως δηλαδή κάνουν όλοι οι ασήμαντοι, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του.
Να προσθέσω ότι τα σκίτσα σας είναι όχι μόνο εξαιρετικά αλλά και ευφυέστατα στη σύλληψή τους.

barel είπε...

Φαίδων
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και συμμερίζομαι όλες τις απόψεις για τους σεμνούς και ταπεινούς ανεπαρκείς που αναφέρατε.

lymbe21 είπε...

Πραγματικά μεγάλη απώλεια για τον τόπο ο Ρουσοπουλίνιο...Να δώ τώρα ποιός θα πηγαίνει το γράμμα!
{Φίλε πραγματικά πολύ καλή η δουλειά με τα σκίτσα.}

barel είπε...

lympe21
Νομίζω οτι θα τον επαναφέρει ο κ. Καραμανλής οπότε don't worry.ευχαριστώ

doraF είπε...

Barel καλή κύριακή!
Θα παραθέσω για το θέμα της ανάρτησής σου, την γνωστή ρήση του Αϊνστάιν.
”Το πραγματικό πρόβλημα είναι στην καρδιά και στο νου των ανθρώπων. Δεν είναι πρόβλημα φυσικής, είναι πρόβλημα ηθικής.
Είναι ευκολότερο να διασπάσεις το πλουτώνιο από το να ξεριζώσεις το “κακό πνεύμα” από τον άνθρωπο, να ξεριζώσεις τη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης”.
Θα συμπλήρωνα, δεν πρέπει να είσαι ηθικός και νόμιμος( θέμα άλλωστε των ημερών το ερώτημα " το νόμιμο είναι ηθικό;" ),αλλά πάνω απ΄όλα πρέπει να έχουμε ΉΘΟς!

barel είπε...

@doraf
Σε ευχαριστώ που επισκέφθηκες την σκιτσοπαρέα μας ελπίζω να σε έκανα να χαμογελάσεις και κατα βάθος να βοήθησα στους προβληματισμούς σου. Έχεις δίκιο τελικά εμείς οι άνθρωποι είμαστε ικανοί για το καλύτερο και για το χειρότερο όλοι έχουμε μέσα μας την σκοτεινή πλευρά που λέει και ο Αινστάιν. Με παιδεία (κλισέ αλλά πιστεύω οτι είναι μονόδρομος) θα αποκτήσουμε το ΗΘΟΣ. Τώρα το πια παιδεία και με ποια κετεύθυνση είναι μια μεγάλη κουβέντα που ελπίζω να εκφράσω σε ένα επόμενο σκιτσάκι.