Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008


Στο ίδιο έργο θεατές. Με τον Πρωθυπουργό έτοιμο να φορέσει το τζάκετ του καλοκαιριού, να κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις για τις καταστροφές κάνοντας λόγο για ώρες ευθύνης. Που είναι η ευθύνη στα συσσωρεμένα σκάνδαλα, που είναι η ευθύνη στην ανέχεια και την ανεργία, που είναι η ευθύνη για το θάνατο του 15χρονου. Ότι ακολούθησε ήταν σίγουρα ξέσπασμα οργής με τους κουκουλοφόρους να προσφέρουν βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης που επιθυμεί τη συντηρητικοποίηση του μαζικού κινήματος. Δυστυχώς στο δίλλημα του Πρωθυπουργού “Καραμανλής ή Χάος” κάποιοι θέλησαν να απαντήσουν…

10 σχόλια:

ikor είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ikor είπε...

Καλησπέρα barel!

Επιχειρείται μετατόπιση του κέντρου της προσοχής μας. Με ψευτοδιλήμματα και ενέσεις τρόμου.

Τα ερωτήματα σήμερα είναι άλλα! Είναι αυτά που θέτεις εσύ και πολλοί άλλοι bloggers.

Όσο για την απόπειρα επανάληψης του περσινού σκηνικού με τις φωτιές που κόστισαν 86 ζωές, μου θυμίζει μια παροιμία:

Να σε κάψω Γιάννη μου, να σ' αλείψω λάδι.

Ε, λοιπόν, προτιμώ να μη με ξανακάψεις!!

dyosmaraki είπε...

Οσο συνεχίζεται η ατιμωρησία και η μη ανάληψη ευθυνών, η έλλειψη αυτοκριτικής αλλά και η απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης τόσο θα εξακολουθούμε να βλέπουμε τέτοια έκτροπα.

Ο ίδιος ο λαός θα πρέπει να οδηγήσει τους κουκουλοφόρους στην κοινωνική απομόνωση και στο ξεμπρόστιασμά τους αποκαλύπτωντας την ταυτότητά τους.

lymbe21 είπε...

Από την κυβέρνηση ΗΛΙΘΙΩΝ & ΑΧΡΗΣΤΩΝ εγώ προτιμώ την ακυβερνησία.Τουλάχιστον δεν βλάπτει κανέναν...

barel είπε...

@ikor
Είναι προφανές ότι έπιασαν δουλειά πάλι οι επικοινωνιολόγοι. Αυτό που με τρομάζει είναι οτι σίγουρα στα μυαλλά της εξουσίας υπάρχει η ευχάριστη σκέψη ότι ξεπέρασαν το Βατοπέδι και ο προβληματισμός πως θα ξεπεράσουν τη δολοφονία. Ξέρουν οτι ο μόνος τρόπος να ξεπεράσεις ένα σκάνδαλο είναι ένα μεγαλύτερο αλλά δε καταλαβαίνουν οτι αυτό που γίνεται είναι το ποτήρι που ξεχείλισε.

@dyosmaraki
Σε ένας κράτος δικαίου δε θα είχαν περιθώριο δράσης ούτε κουκουλοφόροι ούτε παρακρατικοί.Τώρα όμως έχουν γιατί άραγε...?

barel είπε...

@Lympe21
Σε βρίσκω έτοιμο να απαντήσεις στο δίλλημα Καραμανλής ή Χάος... Πάντως δε χρειάζονται αδιέξοδα του τύπου ακυβερνησία. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

VAD είπε...

Και δε βλέπω διέξοδο,όταν ο Καραμανλής δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του

barel είπε...

@Vad
Όσο ο καιρός θα περνά τόσο θα διογκώνονται τα επεισόδια. Με αποτέλεσμα να αναλαμβάνουν ομάδες πολιτών την αυτοδικία και την καταστολή σε άλλες περιπτώσεις. Δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις όταν υπάρχει μια ανεπαρκής κυβέρνηση με σχέδιο να τις αντιμετωπίσει.

gpapoul είπε...

εύστοχος! αυτός ήταν και ο σκοπός της...χαλάρωσης των μέτρων και της άφεσης της πόλης στις φλόγες... πάντως μα τις χίλιες μολότοφ, από τον καραμανλή ...καλύτερο το χάος!!!

barel είπε...

Χάος και πάλι χάος εεε..χαχα