Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009


Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελληνική οικονομία το έλλειμα θα κυμανθεί στο -3,7%, η ανεργία στο 9%, το δημόσιο χρέος στο 96,2% και η ανάπτυξη στο 0,2%. Τώρα που ούτε οι αριθμοί ευημερούν αντιλαμβάνεστε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε…Τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής είναι εμφανή με τις προβλέψεις για πρόσθετες απωλήσεις να φθάνουν τους 100.000 νέους ανέργους το 2009 και την ιδιωτική κατανάλωση (που αποτελεί και το μοναδικό χώρο παραγωγής πλούτου) να μειώνεται δραματικά. Δυστυχώς η χώρα βρίσκετε σε ύφεση χωρίς ακόμη να μας έχει επηρεάσει η διεθνής οικονομική κρίση.

21 σχόλια:

ikor είπε...

Καλησπέρα barel!

Την πατάει και την έχει λιώσει!! Δυστυχώς, ζούμε με τρόπο δραματικό την κατάρρευση της απίθανης θεωρίας του "αυτόματου πιλότου"!

(Υ.Γ.: Πολύ χάρηκα που σε γνώρισα κι από κοντά! Νομίζω ότι ωριμάζει σιγά-σιγά η ιδέα διοργάνωσης μιας δια-blog-ερικής συνάντησης.)

barel είπε...

Είναι και βαρύς παναθεμά τον. Και εγώ χάρηκα πολύ ikor. Όντως πρέπει σιγά σιγά η blogoπαρέα να τα λέμε και απο κοντά που και που νομίζω θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Νομίζω πως αδικούνται τα σκίτσα σου παραμένοντας κλεισμένα κατά κάποιον τρόπο στο blog.Θα έπρεπε να κοσμούν σελίδες εφημερίδων, να τα βλέπει ο κόσμος να παίρνει η ψυχή του αέρα..Γέλασα και λυπήθηκα μαζί.Είναι τόόόσο ανίκανοι πια;

barel είπε...

@carpe diem
καλωσήρθες στη παρέα μας. κοίτα σε προσωπικό επίπεδο έχω χτυπήσει αρκετές πόρτες εντύπων αλλά και εκεί χρειάζεται το λεγόμενο "κονέ" για να σε προσλάβουν . Βέβαια η αλήθεια είναι οτι υπάρχουν πολλοί νέοι απο σχολές ζωγραφικής που έχουν ως μοναδική τους απασχόληση το σκίτσο και δίνουν και αυτοί το δικό τους αγώνα. Εγώ αποφάσισα να γίνω "εκδότης" και να αποκτήσω αυτό το blog όπου θα δημοσιεύω τα σκίτσα μου.Και σε πληροφορώ οτι αναγνώστες όπως εσύ και οι υπόλοιποι στη σκιτσοπαρέα δε τους αλλάζω με χιλιάδες άλλους των εφημερίδων. Να τα λέμε συχνά.

Maria Tzirita είπε...

Εκπληκτικό το σκίτσο, όπως όλα σου! Γιατί δε συνεργάζεσαι με κάποιο έντυπο να τα δημοσιεύεις; Είναι κρίμα να μην τα βλέπει ο κόσμος τόσο έξυπνα σκίτσα, τόσο καλή δουλειά! Καλή σου μέρα!

Maria Tzirita είπε...

Ναι, οκ, εκ των υστέρων είδα ότι έχεις απαντήσιε στο ίδιο ερώτημα με το δικό μου, αλλά να σου πω; Χαίρομαι που όλοι ρωτάμε το ίδιο - αυτό αποδεικνύει πόσο πολύ εκτιμάμε τη δουλειά σου!

barel είπε...

Νάσαι καλά Μαρία ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Τα λόγια σου με γεμίζουν και μου καλύπτουν κάθε φιλοδοξία για τα σκίτσα μου.Περιμένω το νέο σου βιβλίο.

VAD είπε...

Ti υπονοείς δλδ,ότι φταίει ο Καραμαν-Αλής;Οχι φυσικά!:)))

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Αργείς, αργείς , αλλά χτυπάς
βέλη φαρμακερά
και τους στερείς , όση μπορούν,
να νοιώθουνε χαρά.

Εγώ για την συνάντηση
βάζω τη τσικουδιά,
ελπίζω στην παρέα σας
να θέτε και ...παιδιά .

barel είπε...

@VaD
Ο καταληλότερος να φταίει για τη κατάσταση της χώρας. Αποκλείεται. Άσε που το γερό χαρτί του είναι η οικονομία....τρομάρα του.

barel είπε...

@Φάνη
Ξεκουράστηκα λίγο για να φορτίσω τις μπαταρίες μου και τα "βέλη" μου.Αλλά εαν προχωρήσει η ιδέα συνάντησης της blogπαρεάς θα είναι ιδανικό.Περιμένω να ακούσω προτάσεις. Barel, Φάνης και ikor είμαστε μέσα.

Skouliki είπε...

δεν χρειαζεται πολυ αναγνωρισημοτητα ..
λιγη αλλα ουσιαστικη ειναι υπεραρκετη

αυτο ισχυει για μενα τουλαχιστον

οσο για τα σκιτσα σου θεωρω ειναι πολυ καλαααααα και εχουμε αναγκη απο νεο αιμα και νεο χιουμορ

barel είπε...

@skouliki
Σωστή και η δική σου άποψη την καταγράφω.Κάτι θα ξέρεις σαν παλιότερη στο χώρο.Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Dorothy είπε...

Μα πραγματικά, μόνο τους Ελοχιμ και τους Νεφελιμ δεν έχουν κατηγορήσει! Αψογο και το styling του "Δημοσιου Χρέους"!

Για πέρνα μια βόλτα από το blog μου, σε περιμένει ένα βραβείο!

barel είπε...

@Dorothy
Εμένα απο την αλλη μου αρέσει πολύ ο χαζούλης του ελλείματος.Σε ευχαριστώ και πάλι για το τιμητικό δώρο σου.

Ανώνυμος είπε...

πραγματικα επειδη μαθαινω σκιτσο σε συγχαιρω γιατι πρεπει να ειναι εμφυτο το ταλεντο σου...ειναι πολυ δυσκολο να σκιτσαρεις για οσους δεν ξερουν....εχεις τρομερο τρομερο τρομερο χερι!!!!!!μενω αφωνη καθε φορα!!!!

barel είπε...

Νάσαι καλά παπαρούνα αν και να ξέρεις με ξεκουράζει όταν φτιάχνω αυτά τα σκιτσάκια. Βέβαια είναι λίγο απλά ακόμα, πρέπει να κάνω και εγώ κάποια μαθήματα κάποια στιγμή.

NdN είπε...

Γι ακόμη μία φορά ευστοχος φίλε barel. Κάποτε ο σημερινός Πρωθυπουργός έλεγε ότι στην Ελλάδα ευδοκιμούν μόνο οι αριθμοί και όλα αποφασίζονται στις Βρυξέλλες, ακούγαμε για αυτόματους πιλότους κ.α.

Δυστυχώς εκτός από αυτόν μάθαμε και εμείς ότι δεν ηταν έτσι τα πράγματα.

Eirini είπε...

Φοβερό το σκίτσο σου barel.. Φοβερά και τα περιστεράκια, με την τοποθέτησή τους..

Και συμφωνώ με το quote πιο πάνω..
"δεν χρειάζεται πολύ αναγνωρισιμότητα ..
λίγη αλλά ουσιαστική είναι υπεραρκετή"..

Καλή χρονιά και δημιουργική..

barel είπε...

@NdN
Ο αείμνηστος Γ. Παπανδρέου είχε πει με αφοριστικό τρόπο ότι «όταν μια κυβέρνηση λέει ότι οι αριθμοί ευημερούν τότε να δυστυχούν οι άνθρωποι». Τον αφορισμό αυτό του Γέρου της Δημοκρατίας βιώνουν σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Όσο για τον σημερινό πρωθυπουργό τι να πεί κανείς όταν αποφασίζει τις πολιτικές που θα χαράξει βάσει δημοσκόπων και επικοινωνιολόγων.

barel είπε...

@Eirini
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια το ίδιο και οι περιστέρες μου...όσο για το θέμα της αναγνωρισιμότητας προβληματίζομαι λιγάκι.