Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Η απόλυτη ειρωνία του πολέμου είναι ότι το απόγευμα της πρώτης μέρας του νέου έτους το υπουργείο υγείας στη Γάζα γνωστοποιούσε ότι οι νεκροί ήταν 398 και οι τραυματίες 2009 άτομα. Ποιος είναι άραγε ο επόμενος στόχος μήπως οι 2009 νεκροί; Γιατί εάν ο στόχος της πολεμικής επιδρομής είναι η εξόντωση των εξτρεμιστών τότε έχουν αποτύχει. Όταν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις αντικαθιστά ο πόλεμος τότε ο Παλαιστίνιος ορφανός γιός, η χήρα που της σκότωσαν τον άντρα, ο πατέρας των νεκρών παιδιών είναι έτοιμοι να ενταχθούν σε νέες ομάδες εκστρεμιστών. Δυστυχώς η βία φέρνει περισσότερη βία και η υποχώρηση των μετριοπαθών δυνάμεων σε όλη τη Μέση Ανατολή με ευθύνη του Ισραήλ θα προκαλέσουν αναζωπύρωση σε όλη την περιοχή και την επικράτηση του μίσους. Happy New Fear λοιπόν για πολλά ακόμη χρόνια…



10 σχόλια:

ikor είπε...

Πράγματι, μακάβρια η ειρωνεία που επισημαίνεις barel...

Άσχημα μπήκε η χρονιά... Αδράνεια (ένοχη;) δείχνουν οι ηγεσίες των χωρών! Κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό.

Αρκετές δηλώσεις έκαναν οι πολιτικοί. Ήρθε η ώρα για δράσεις!

barel είπε...

Ας δράσουμε τοπικά και ίσως η φωνή μας να ακουστεί διεθνώς. Το μόνο που δε πιστεύω είναι όταν μου λένε ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για τις διαμαρτυρίες στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες. Και όμως ενδιαφέροντε και φοβούντε.

VAD είπε...

Ασε,barel,η ωραία τελετή έλαβε τέλος,Παλαιστίνη δεν υπάρχει πια,κι αυτή τη φορά δε θα τους διώξουν απ'τα μέρη τους ,γιατί φοβούνται πως όπου κι άν πάνε,θα ξεκινήσουν νέα Ιντιφάντα!Θα τους γονατίσουν επί τόπυ,θα τους λιώσουν κυριολεκτικά,μιλάμε για κανονική γενοκτονία και φυσικά κανένα αραβικό καθεστώς δε θα κουνήσει το δαχτυλάκι του,θέλουν κι αυτοί να φύγει απ'τη μέση το αγκάθι του παλαιστινιακού!

barel είπε...

@VaD
Σίγουρα οσχεδιασμός είναι αυτός με τη λογική οτι οι Παλαιστίνιοι ήταν ένας τεμπέλικος λαός που δε θα πολυενδιαφερόταν γενικά. Και όμως τόσα χρόνια ανιστέκονται. Ας ελπίσουμε και ας αγωνιστούμε για το καλύτερο.

Dorothy είπε...

Στο τέλος θα καταλήξουμε να φοβόμαστε και τη σκιά μας (όλοι, όχι μόνο όσοι ζουν σε εμπόλεμη ζώνη) και να μας αρκεί που είμαστε ζωντανοί και αναπνέουμε. Πολύ καλό το σκίτσο.

barel είπε...

Φόβος και όλοι στα σπίτια μέσα.

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Για μένα ένα σίγουρο
ΔΕΝ θέλουνε Ειρήνη
θέλουνε την περιοχή
να βράζει σαν καμίνι.

και η Ευρώπη δυστυχώς
στα πόδια του αφέντη
σαν το σκυλάκι απαθής,
ήρεμη σαν σε γλέντι.

barel είπε...

Άψογος για άλλη μια φορά Φάνη.

Aspa είπε...

Η βία φέρνει βία, πράγματι. Φαύλος κύκλος.
Ανατρίχιασα με την ωμή αλήθεια στου σκίτσου…

barel είπε...

Η κατάσταση είναι τραγική κάθε μέρα και περισσότεροι νεκροί και τραυματίες.