Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξη έγινε η αφορμή μεγάλο μέρος του πληθυσμού να κατέβει στους δρόμους και να διαμαρτυρηθεί. Αυτή η κατάσταση αρχικά ευνοούσε τους κυβερνόντες που ήθελαν διακαώς να ξεχαστούν σκάνδαλα όπως το Βατοπέδι. Οι διαμαρτυρίες όμως διαρκούσαν και υπήρχε ο κίνδυνος να αποκτήσουν οργάνωση και ιδεολογικό πλαίσιο. Τότε ως δια μαγείας εμφανίστηκαν οι κουκουλοφόροι που άρχισαν να καίνε και να σπάνε παρασύροντας πολλούς ανεγκέφαλους σε αυτή την πρακτική. Και πάλι η προσπάθεια συντηρητικοποίησης της κοινωνίας δεν επιτεύχθηκε. Ήρθε όμως το βαρύ πυροβολικό που ακούει στο όνομα Τρομοκρατία και πυροβόλισαν ένα άλλο παιδί τον 20χρονο αστυνομικό αυτή τη φορά. Το έργο γνωστό από τώρα και στο εξής με έκτακτα δελτία ειδήσεων, προσαγωγές υπόπτων και τους κυρίαρχους των 8 να δίνουν τα ρέστα τους στην ενημέρωση. Δε ξέρω αν και κατά πόσο κατευθύνονται τέτοιες ομάδες από τα παράκεντρα της εξουσίας ή αν είναι άτομα που ξεσπούν με βία στον κρατικό βιασμό αλλά βλέπω το προφανές ότι βάζουν βούτυρο στο ψωμί της εξουσίας με προβοκατόρικες ενέργειες που αποπροσανατολίζουν το κίνημα.



10 σχόλια:

VAD είπε...

Οπως το λες,barel, θα αποτελεσει αφορμή να συκοφαντηθούν οι επόμενες διεκδικητικές κινητοποιήσεις...

Λακων είπε...

Κουκούλωμα και κουκούλες όπως το είπες.
Συμφωνώ πλήρως και με το σχόλιο του VAD.
Αυτή η καινούργια "οργάνωση" είναι πολύ περίεργη...
Λες και αν σκοτωθεί ένας εικοσάχρονος αστυνομικός θα αλλάξει το σύστημα...
Τους έχει γίνει εμμονή πάντως να σκοτώσουν αστυνομικό...

barel είπε...

@VaD ,@Λάκων
Αυτός είναι ο στόχος στους επόμενες διεκδικήσεις να φοβάται ο κόσμος μη χαρακτηριστεί τρομοκράτης ή μην του έρθει καμια σφαίρα απο πουθενά. Ανασφάλεια και φόβος.

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Κάποια στιγμή θα βγάλουνε
φίλε μου τις κουκούλες
νομίζω θ΄ άντικρύσουμε
πάλι γνωστές φατσούλες.

barel είπε...

Λες Φάνη οι γνωστοί άγνωστοι να είναι μόνο γνωστοί τελικά. πλάκα θα έχει.

arkas είπε...

Πολύ καλά τα σκίτσα σου ...

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Τα είπες όλα με το σκίτσο σου επιβεβαιώνοντας τους Κινέζους ότι μια εικόνα αξίζει όσο (στην περίπτωσή σου) 8.000 λέξεις!!
Όταν Barel μου το σενάριο επαναλαμβάνεται και μάλιστα με την ίδια σειρά, παύει να είναι τυχαίο...

barel είπε...

Έχεις δίκιο Φαίδων διαχρονικά οι εκάστωτε εξουσίες ,οι αυτοί που αντιλαμβάνοντε τον εαυτό τους οτι εκτελούν εθνικό καθήκον λειτουργούν με τέτοιες πρακτικές για να θυμίσω τον Κρυστάλλη πράκτορα που έβαζε μπόμπες στην Πάντειο.

ikor είπε...

Πάντως τον σκοπό τους τον πέτυχαν.

Πάλι...

Καλησπέρα Barel!

barel είπε...

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα που λέμε ikor εε.καλημέρα.