Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009




Από την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009 λαμβάνει μέρος στον πολυχώρο «Απόλλων» του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Οργανισμού της Νομαρχίας Πειραιά, η έκθεσης με σκίτσα από τον διεθνή διαγωνισμό γελοιογραφίας Cartoon Awards 2008 που διοργάνωσε το περιοδικό TV Εθνος (http://www.tvethnoscartoonaward.gr/) με θέμα «TV και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ». Τα παραπάνω σκίτσα είναι αυτά που έστειλα εγώ. Βέβαια το επίπεδο και η συμμετοχή σκιτσογράφων από όλο το κόσμο ήταν τέτοιου μεγέθους που τα δικά μου σκίτσα δεν είχαν καμία τύχη…Αλλά όπως συνηθίζουμε να λέμε η προσπάθεια μετράει.


20 σχόλια:

ikor είπε...

Καλημέρα barel!

Πολύ εύστοχα τα σκίτσα σου! Ισούνται με παραπάνω από 1.000 λέξεις το καθένα!

Πολύ έξυπνα και αυτά που "βραβεύτηκαν". Αν και οι "βραβεύσεις" πολλές φορές γίνονται και για λόγους marketing (π.χ. "είχαμε σκίτσα απ' όλον τον κόσμο").

Μπράβο στο περιοδικό για τον διαγωνισμό. Το σκίτσο είναι συμπυκνωμένο μήνυμα + χιούμορ!

barel είπε...

Καλημέρα ikor.Έχεις δίκιο για τα σκίτσα είναι όλα τους τέλεια στο διαγωνισμό. Όσο για το marketing ισχύει κατά κόρον στο χώρο του σκίτσου. Προτιμούν κάποιες ιερές αγελάδες του χώρου ακόμη και οι εφημερίδες που μπορεί το σκίτσο τους να μην έχει απήχηση παρά ένα νέο σκιτσογράφο.

NdN είπε...

Καλησπέρα barel,

Τα σκίτσα σου και ειδικά το πρώτο είναι εκπληκτικά. Δεν πειράζει που δεν βραβεύτηκαν θα γίνει και αυτό. Εξάλλου όπως λέει και ο Ikor σε μία βράβευση παίζουν πολλά πράγματα ρόλο.

Προς το παρόν τα βραβεύπυμε εμείς από τα blog!

dyosmaraki είπε...

Πολύ εύστοχα τα σκίτσα σου. Πολύ μου άρεσε ειδικά το πρώτο.
Δεν είχα ακούσει για αυτήν την πρωτοβουλία, και την βρίκσω πρωτοποριακή (πολύ καλό το θέμα).
Όσο για τις βραβεύσεις, δεν πειράζει, μετράνε η προσπάθεια, η απόκτηση εμπειρίας αλλά και η γνωστοποίηση της παρουσίας καμιά φορά.
Καλή εβδομάδα εύχομαι

barel είπε...

@NdN
Και εγώ το πρώτο έχω ξεχωρίσει λιγάκι.Αλλά αν ρίξεις μια ματιά και στα υπόλοιπα σκίτσα θα δεις ότι έργα τους είναι εξαιρετικά σαν πίνακες ζωγραφικής.

Aspa είπε...

Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή και είμαι σίγουρη ότι θα έρθουν και οι διακρίσεις! Καλή εβδομάδα!

barel είπε...

@dyosmaraki
έχεις δίκιο νομίζω ότι καμιά φορά μετράει περισσότερο να δίνεις το στίγμα σου κάτι που σε αυτή τη σκιτσοπαρέα το κάνω και με το παραπάνω.

barel είπε...

@Aspa
Ευχαριστώ πολύ. Το καλύτερο βραβείο είναι τα καλά λόγια όλων σας.

Dorothy είπε...

Πολύ όμορφα, εμένα μου αρέσει πολύ το δεύτερο :)

VAD είπε...

Oπως είπες και συ, μετράει η χαρά της συμμετοχής προς το παρόν,δε θέλω να σε κολακεύσω, αλλά κάνεις πολύ καλή δουλειά και θάρθει και η αναγνώριση

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Το πιο σημαντικό είναι να το φχαριστιέσαι.Τα σκίτσα σου είναι εξαιρετικά.Μου άρεσε ιδιαίτερα το δεύτερο!Καλή σου νύχτα

barel είπε...

@Dorothy
Ωραίο και δεύτερο το σκιτσάκι αλλά δε μπορώ να τα ξεχωρίσω είναι όλα τους παιδιά μου.χαχαχαχα

barel είπε...

@VaD
Ελπίζω να μην έρθει η αναγνώριση όπως στους ζωγράφους.Αλλά ξαναείπα έχω τη δική σας αναγνώριση και πιστέψτε με την έχω καταβρεί.

barel είπε...

@Carpe diem
Βλέπω με έκπληξη ότι το δεύτερο πέρνει το μεγάλο βραβείο της προτιμησής σασς μεταξύ των τρειών μου σκίτσων.Καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

πλακα μου κανεις????χιλια βραβεια αξιζουν!!!!!!
εγω σου εχω πει οτι μαθαινω σκιτσο και ειναι παρα παρα πολυ ζορι!!!
ο δασκαλος μου που ειναι γνωστος σκιτσογραφος στη θεσσαλονικη και σε εφημεριδα δεν φτανει τα σκιτσα τα δικα σου!!!!!!!!!!τον ξεπερνας!!!!μηπως ειχαν μεσον ολοι αυτοι που βραβευτηκαν??????

barel είπε...

Παπαρούνα μου καλημέρα. Τώρα πόσα ευχαριστώ να σου πώ?ούτε και εγώ δε ξέρω.Το ξαναείπα και θα το λέω συνέχεια ότι αυτή η άμεση αντπόκριση σας είναι το καλύτερο δώρο. Μιας και δεν έχω κάποιο έντυπο να βάζω τα σκίτσα μου η ιδέα ότι σκιτσάρω για εσάς τους διαδικτυακούς φίλους μου είναι η κινητήριος δύναμή μου. Γενικά τα σκίτσα τα χαρακτηρίζει ένας ναρκισισμός. Θέλουν να τα δεί κόσμος και θέλουν να αρέσουν και να προβληματίσουν αλλά και να προκαλέσουν το χαμόγελο. Όσο για τα σκίτσα που βραβεύτητκαν κάποιο δε μου αρέσει αλλά εαν δεις τα υπόλοιπα που πέρασαν και θα εκτεθούν είναι εκπληκτικά.Κανονικοί πίνακες ζωγραφικής.Ελπίζω σε μερικά χρόνια κια με εξάσκηση αλλά και τα δικά σας σχόλια να τα φτιάχνω και εγώ αλλά και εσύ.

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Πολλά συγχαρητήρια
για τη συμμετοχή σου
το βλέπουμε στα σκίτσα σου
πως δίνεις τη ψυχή σου.

barel είπε...

Νάσαι καλά Φάνη και εσύ να μας χαρίζεις τις όμορφες μαντινάδες σου.

IaTriDis είπε...

Μπράβο ρε Σωτήρη!!! Ωραία τα σκίτσα σου. Του χρόνου ελπίζω να δώσουμε πιο δυναμικό παρόν κυρίως εμείς οι νέοι σκιτσογράφοι, μιας και άκουσα πως ο Νομάρχης Πειραιά δήλωσε πως θα θεσμοθετήσει αυτήν την έκθεση να γίνεται κάθε χρόνο.

barel είπε...

Πάνο πολύ ψηλά το επίπεδο όμως δε πειράζει εδώ θα είμαστε να δίνουμε τον καλυτερό μας εαυτό.