Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009


Όταν σε περίοδο οικονομικής κρίσης βάζεις νέους φόρους το αποτέλεσμα είναι να βουτάς ακόμη περισσότερο στη κρίση ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού κατά την τελευταία του συνέντευξη ενώ διαβεβαίωνε για πολλοστή φορά ότι δεν ήταν στις προθέσεις του νέοι φόροι. Φανταστείτε και να ήταν τι θα γινόταν…

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Μόλις το 43% των Ευρωπαίων ψήφισε στις πρόσφατες ευρωεκλογές αναδεικνύοντας την αποχή σε κυρίαρχο κόμμα της Ευρώπης. Κάθε δράση έχει όμως και αντίδραση.

Από τη χαμηλή συμμετοχή επωφελήθηκαν τα ακραία κόμματα, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ακροδεξιά και αντιευρωπαϊκά.

Για την αποχή σίγουρα τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν τα κόμματα που δεν κατάφεραν να δώσουν λύσεις στα καίρια προβλήματα που απασχολούν τους Ευρωπαίους. Ποιοι όμως αποτελούν τα κόμματα; Μήπως εμείς οι ίδιοι οι πολίτες;

Ακόμη και αν κανένας από τους 27 σχηματισμούς που συμμετείχαν στις Ευρωεκλογές δεν εξέφραζε τις πεποιθήσεις κάποιου η αποχή δεν είναι λύση. Λύση για εμένα αποτελεί η συμμετοχή, η οργάνωση και η διεκδίκηση. Συμμετοχή στα κοινά, οργάνωση στους χώρους δουλειάς, και τέλος διεκδίκηση για μια Ευρώπη στα μέτρα μας.